Skokan na lyžích Sedlák na olympiádě chybí, soustředí se proto na MS v letech

14. únor 2014

Většina fanoušků si v těchto dnech libuje u televizních přenosů z olympijských her, o dost méně si ale hry v Soči užívají ti, kteří sami měli ambice představit se na největší sportovní akci tohoto roku. Patří mezi ně třeba skokan na lyžích Borek Sedlák, ten se ale se zklamáním plynoucím z neúčasti na olympiádě vyrovnává vcelku dobře.

„Lídrem týmu je už od Turné (Turné čtyř můstků) Jan Matura, Jakub Janda skáče také velice slušný standard. Vědělo se o tom, že Lukáš Hlava umí zaskákat na malém můstku, Roman Koudelka se vrátil po zranění a Tonda Hájek je skokan na velký můstek,“ popisuje české reprezentanty a vlastně také konkurenty v boji o olympijskou nominaci Borek Sedlák. Přednost ale nakonec dostala právě zmíněná pětice.

„Ve finále záleželo na tom, kdo jak na tom byl ve Světovém poháru, co se týká bodů.“

Ty měl Borek Sedlák horší než jeho reprezentační kolegové, a tak nyní sleduje sportovní svátek v ruském Soči pouze z obýváku. Přesto se dokáže s aktuální situací vypořádat lépe než na olympiádě před čtyřmi lety ve Vancouveru.

„Koukání u televize je samozřejmě mírným zklamáním, ale na minulou olympiádu jsem byl nominovaný jako náhradník. A být přímo v dění, všechno to vidět, žít v té atmosféře a nemoct si skočit olympijský závod, to pro mě bylo ještě horší,“ vysvětluje 32letý skokan na lyžích, který musel kvůli své olympijské absenci pozměnit sportovní plány. Vrcholem sezony by tak pro něho měl být světový šampionát v letech v Harrachově.

„Ze začátku to byla samozřejmě olympiáda, která ale bohužel nevyšla. 15. března se koná v Harrachově Mistrovství světa v letech na lyžích, takže všechno podřizuji tomu, abych se dostal do českého týmu.“

Před českými fanoušky by tak nejspíš člen liberecké Dukly absolvoval poslední velkou skokanskou akci v kariéře.

„Tím, že mi nevyšla olympiáda, je to nejspíš moje poslední sezóna, proto bych se rád rozloučil se svoji kariérou doma při mistrovství světa v letech,“ dodává Borek Sedlák.

autor: David Nyč
Spustit audio