Hyndai Kia Motors prý nemá na Slovensku ani stavební povolení

Na Slovensku narůstají problémy s největší zahraniční investicí Hyundai Kia Motors. Stát má nejen potíže s výkupem pozemků, ale podle ministra hospodářství neplní své povinnosti ani jihokorejský partner. Už minulý týden se vláda nedohodla s majiteli pozemků, a ačkoli stát tvrdí, že nemá jiné východisko než vyvlastnění, ústavnímu projednávání se zřejmě nevyhne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hyundai

Hyundai | Foto: Hyundai Motor Pland

S překvapující informací v celém sporu dnes přišel ministr hospodářství Pavol Rusko. Prohlásil, že s právními úkony se zpozdil právě zahraniční investor. Podle šéfa rezortu automobilka nepožádala v termínu o stavební povolení. Jinými slovy, i kdyby Slovensko vyvlastnilo veškeré pozemky, KIA motors nemá oprávnění stavbu zahájit.

Představitelé Hyundai varovali před týdnem dopisem primátora Žiliny Slotu, že investice je ohrožena. Slovenská strana ale dnes trvá na tom, že zákony musejí dodržet všichni. Ve středu se míní proto setkat s představiteli společnosti KIA a všechny záležitosti ohledně 50miliardové investice si vyjasnit.

Markéta Kaclová, Renata Havranová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme