Lázeňských hostů ve Varech ubývá, oblíbenost hotelů ale roste

18. únor 2014

Český statistický úřad vydal před pár dny statistiky návštěvnosti města Karlovy Vary. Zatímco počet hostů v lázeňské metropoli v porovnání s předchozím rokem poklesl, pokračuje vzrůstající obliba lázeňských zařízení.

Návštěvnost v samotných Karlových Varech kopírovala návštěvnost v celém Karlovarském kraji. Ve všech hromadných ubytovacích zařízeních bylo ubytováno téměř 259 tisíc hostů, kteří v regionu strávili v průměru osm dní.

V porovnání s předchozím rokem došlo k poklesu počtu hostů i přenocování. Pokles je způsoben převážně českou klientelou, které v roce 2013 přijelo o 11% méně a která zde strávila o pětinu méně nocí. Počet zahraničních hostů zůstává téměř shodný, naopak pokračuje nárůst ruské klientely.

Naproti obecnému trendu zaznamenala lázeňská ubytovací zařízení v loňském roce nárůst zájmu klientů o jejich služby. V roce 2013 se v nich ubytovalo 161 tisíc hostů, což je pětiprocentní nárůst oproti roku předchozímu. Hosté strávili v Karlových Varech v průměru deset dnů.

Za pozitivní hoteliéři považují fakt, že se v lázeňských zařízeních podařilo zastavit trvalý pokles zájmu německých klientů a poprvé od roku 2008 nedošlo k poklesu počtu hostů od našich západních sousedů.

Grandhotel Pupp hostil řadu významných osobností
autor: Radim Jehlík
Spustit audio