Slovan Liberec si chce konfrontací s Alkmaarem prodloužit pohárovou pohádku

20. únor 2014

Po více než dvou měsících se fotbalisté Slovanu Liberec vrací k soutěžním utkáním. A do jarní části sezony vstoupí pěkně zostra, totiž dnešním duelem play-off Evropské ligy proti nizozemskému Alkmaaru. Ten je obecně považován za favorita, Severočeši ale už v předkolech nebo v základní části dokázali, že jim role outsidera vyhovuje.

„Budeme bojovat a budeme chtít postoupit, i když víme, že favorit nejsme. Ale došli jsme daleko, tak proč si tuhle pohádku ještě neporodloužit,“ vysvětluje princ z liberecké pohádky o Evropské lize Radoslav Kováč, že se jeho tým s pouhou účastí v prvním kole vyřazovací fáze jen tak nespokojí.

Trenér Jaroslav Šilhavý proto bude od svých svěřenců vyžadovat zarputilý a bojovný výkon.

„Jestli ubude kvalita, součinnost a spolupráce, tak musí lidé cítit, že to mužstvo chce. Pokud nás soupeř přehraje kvalitou, tak se nedá nic dělat, ale musí být vidět, že se budeme prát za Slovan,“ říká liberecký kouč, který v posledních týdnech podle svých slov věnoval hře Alkmaaru velkou pozornost.

„Všichni útočí, předvádějí ofenzivní fotbal. Jejich dovednosti jsou na velké úrovni. Mají rychlé hráče vepředu i na krajích, jsou výborní jeden na jednoho. A všichni čtyři beci včetně středních obránců útočí.“

Ani styl hry Slovanu ale neunikl pozornosti trenérského týmu dnešního soupeře, což potvrzuje šéf střídačky Alkmaaru Dick Advocaat.

„Ano, máme představu o tom, jak Slovan hraje, sledovali jsme jejich zápas na soustředění v Portugalsku. Ale oni pravděpodobně udělali to samé. Naše protihráče nemůžeme podcenit, protože mají opravdu dobré výsledky."

Vinou odchodů několika opor nastoupí Severočeši oproti podzimním zápasům v podstatně pozměněné sestavě. První utkání Liberce s aktuálně sedmým celkem holandské ligy začíná dnes v 19 hodin, odveta je na programu o týden později v Alkmaaru.

autor: David Nyč
Spustit audio