V Moskvě mohutná demonstrace proti terorismu

Tisíce lidí zaplnily moskevské Rudé náměstí, aby protestovaly proti terorismu. Impulsem se stal krvavý masakr v severoosetském Beslanu. Demonstraci provázela i přísná bezpečnostní opatření, hlídalo ji na 4000 policistů a příslušníků vojsk ministerstva vnitra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

moskevská demonstrace

moskevská demonstrace | Zdroj: ČTK

Mnozí účastníci demonstrace mávali ruskými státními vlajkami se smutečními páskami, drželi transparenty odsuzující terorismus a vyzývající ruský lid k jednotě.

Opozice ale tvrdí, že akce byla naplánována tak, aby vyzněla jako podpora prezidenta Vladimira Putina, který je terčem sílící kritiky kvůli krvavému završení beslanských událostí.

Vladimir Putin nehodlá nařídit veřejné vyšetřování masakru ve škole v severoosetském Beslanu. Trvá na interní revizi a nadále odmítá vyjednávat s čečenskými separatisty. Rusko drží druhý den státního smutku kvůli tragédii v Beslanu, kde zahynulo více než 330 z lidí, zadržovaných ozbrojeným komandem ve škole.

Milan Kopp, Zdenka Turková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme