Harrachov se začíná podobat spíš městu

Zamezit další výstavbě velkých ubytovacích komplexů v krkonošském Harrachově chce tamní občanské sdružení. Podle jeho členů už výstavba přesáhla únosnou mez a z horského městečka se pomalu stává jedno velké sídliště. Sdružení proto žádá, aby tamní zastupitelstvo okamžitě zakročilo a napříště zajistilo městu vyvážený rozvoj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Harrachov

Harrachov | Foto: Harrachov.cz

Podle mluvčí občanského sdružení Jaroslavy Vackové totiž už přestává platit důvod, proč do Harrachova mnozí turisté jezdili. "Tady to bylo malebné, horské, teď nám z toho vzniká město a jsme přesvědčeni, že by se tu měla do doby, než vznikne nový územní plán, stavební uzávěra.

To ale podle starosty Harrachova Václava Cajthamla není možné. Podle něj se musí postupovat podle zákona. "Nelze v současné době nedemokraticky vyhlásit stavební uzávěru a tím znemožnit něketrým investorům veškerou výstavbu, protože výklady tohoto zákona jsou dvojaké."

Markéta Kaclová, Miroslav Ponomarev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme