Podpořte s námi boj proti nemoci motýlích křídel!

11. březen 2014

Od 28. února do konce března máte možnost vidět unikátní výstavu fotografií známých osobností ve foyer Českého rozhlasu. A nejde o jen tak obyčejnou výstavu – všechny portrétované osobnosti se rozhodly podpořit boj proti nemoci motýlích křídel.

Právě na 28. února připadá Den vzácných onemocnění. Vzácná onemocnění jsou taková, kterými z 10 tisíc lidí trpí nejvýše pět procent. Jde o vývojové vady, genetická onemocnění a také nemoc motýlích křídel.

Organizace DEBRA ČR se spolu s Českým rozhlasem rozhodla pomoci. A proto v poslední únorový den v 11 hodin bude v budově Českého rozhlasu na Vinohradské 12 zahájena výstava velkoformátových fotografií na pomoc lidem trpícím nemocí motýlích křídel. Tato výstava je součástí osvětového projektu 12 plus 12.

Portrétní a módní fotografka Lucie Robinson zachytila hledáčkem svého fotoaparátu známé české osobnosti během neobvyklých setkání a ve výjimečných situacích. Tématem jejích snímků je blízkost, protože pacienti s nemocí motýlích křídel mají sice křehkou kůži, ale dotek jim neublíží.

A koho na fotografiích uvidíte? Třeba textaře Michala Horáčka, zpěváka Tomáše Kluse, režiséra Jana Hřebejka, ekonoma Tomáše Sedláčka, herečku Aňu Geislerovou a také Martina Veselovského, moderátora Dvaceti minut Radiožurnálu.

Čtěte také

autor: šše
Spustit audio