Sedmdesát výtvarníků skládá poctu Bohumilu Hrabalovi

3. březen 2014

Na 70 českých výtvarných umělců vytvořilo v rámci 21. Domácího úkolu Galerie La Femme svá díla pro výstavu „Pocta Bohumilu Hrabalovi“, která je do 22. března otevřena ve Staroměstské radnici v Praze.

Letos 28. března si připomeneme 100. výročí narození jednoho z nejvýraznějších, nejosobitějších a také nejpřekládanějších českých spisovatelů druhé poloviny 20. století – Bohumila Hrabala. Jednou z prvních akcí, vztahujících se k hrabalovskému jubileu je výstava „Pocta Bohumilu Hrabalovi“, zahájená minulý čtvrtek v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice a také v Galerii La Femme v Bílkově ulici na Starém Městě v Praze.

Výstava vznikla v rámci tematického 21. Domácího úkolu, které zadává právě Galerie La Femme. Hlavním tématem této galerie je žena jako věčná inspirace pro umělce. A konec konců žena nebo lépe řečeno ženy, patří také k důležitým postavám knížek Bohumila Hrabala, což je ostatně vidět i na mnohých výtvarných dílech první letošní „hrabalovské“ výstavy.

03073200.jpeg

Své práce vystavují Jiří Anderle, Adolf Born, Boris Jirků, Milan Chabera, David Vávra, Michael Rittstein, Roman Brichcín, Kateřina Černá, Miroslav Jiránek, Barbora Bálková, Miroslav Pošvic, František Kratochvíl, František Hodonský, Josef Blecha, Josef Mžyk, Tylek, Karel Sládek, Bohumil Eliáš ml., Barbora Olmrová, Jiří Šorm, Jan Písařík, Tomáš Hřivnáč, Richard Augustin, Eva Šebíková, Rudolf Brančovský, Zdeněk Tománek, Miroslav Malina, Martin Němec a mnoho dalších.

Výstava probíhá od 28. 2. do 22. 3. 2014 současně na Staroměstské radnici v Praze a v Galerii La Femme v Bílkově ulici.

autoři: Karel Oujezdský , Karel Kratochvíl
Spustit audio