Spanilá jízda tahačů omezí v sobotu dopravu v Hradci Králové

24. září 2010

S dopravními problémy musí počítat řidiči, kteří budou v sobotu po 11:00 projíždět Hradcem Králové. Důvodem bude takzvaná spanilá jízda nákladních automobilů, jejichž majitelé a řidiči se o víkendu zúčastní setkání Truckfest 2004 na královéhradeckém letišti. ČTK to sdělili organizátoři akce, na kterou má přijet kolem 400 nákladních aut. Kolona automobilů vyjede z letiště ve Věkoších na druhý silniční okruh a kolem kulturního domu Střelnice až na výpadovku Hradubická na Pardubice. Na viaduktu u obchodu Makro se kolona otočí a vjede zpět do Hradce Králové. Na letiště se vrátí po druhém silničním okruhu kolem fakultní nemocnice a fotbalového stadionu v Malšovicích.

Ve spolupráci s policií bude kolona na nejfrekventovanějších místech přerušována, aby křižující automobily mohly projet. "I tak nemohou řidiči před 13:00 s bezproblémovým průjezdem Hradce Králové počítat," vzkázal řidičům mluvčí akce Bohumil Roub.
Truckfest je podle něj největší akcí svého druhu ve střední a východní Evropě. Loňský ročník Truckfestu navštívilo na 12.000 lidí a sobotní spanilá jízda nákladních vozů tehdy na několik desítek minut téměř zablokovala dopravu na druhém silničním okruhu.

Logo
Spustit audio