Zoo Děčín se může pochlubit novými jarními přírůstky

13. březen 2014

V posledních dnech přišlo v děčínské zoo na svět hned několik mláďat. Z přírůstků se nyní radují ošetřovatelé koz domácích a také chovatelé prasat divokých.

Babyboom zahájila prasata divoká 7. března, následovalo 8. března kůzle. Včera se narodila další kůzlata, hned dvě najednou - dvojčátka. Všechna kůzlata jsou celá bílá.

Dalším přírůstkem jsou pravděpodobně vzácní křepelové korunkatí a leskoptve tříbarvé v Ptačím domě, neboť je z jejich hnízd slyšet jemný pískot. Nechme se tedy překvapit, kolik ptáčků rodiče vyvedou.

Křepel korunkatý je ohrožený druh pestře zbarveného opeřence, který ve volné přírodě obývá pralesy Thajska, Malajsie, Sumatry a Kalimantanu. Žije v párech, na vejcích sice sedí jen samička, ale o mláďata pak pečují oba rodiče. Proto jsou pracovníci děčínské zoo velmi napjatí, jestli se i letos alespoň jedno mládě podaří odchovat. „Pokud se na křepely korunkaté a leskoptve tříbarvé přijdete do Ptačího domu podívat, chovejte se prosím tiše, odchov tohoto druhu není jednoduchý,“ vyzvali jejich chovatelé Jiří Chadima a Pavla Cabrnochová.

Mládě makaka chocholatého

Návštěvníci děčínské zoo se mohou těšit i na další vzácné mládě, které se tu narodilo 19. ledna - makaka chocholatého.

autor: Zoo Děčín
Spustit audio