Klíč ke skutečné kráse? Odvaha být sám sebou, radí vlasový mág a stylista

20. březen 2014

Také vás napadlo, že byste měli se začínajícím jarem změnit svou image? Pak by vás mohly zajímat rady odborníka. „Je důležité najít odvahu být sami sebou. Ať je vám 17, nebo 70 let,“ zdůrazňuje v rozhovoru se Zuzanou Burešovou Michal Zapoměl, vlasový mág, stylista a zároveň muž, který získal dokonce deset kadeřnických Oscarů.

Také do kadeřnictví rádi nosíte fotky stažené z internetu a představujete si, že po změně účesu budete vypadat třeba jako vaše oblíbená hvězda? Chyba. „Je to nereálné. S každým člověkem je nutné pracovat individuálně. A jakmile máte vysněný image, nikdy nebudete spokojení,“ je přesvědčen Michal Zapoměl.

Čtěte také

Dobrý kadeřník podle něj musí být dobrý psycholog. A dobrá vrba. „To, co v kadeřnictví slýcháme, bývá hodně soukromé,“ neskrývá. „Rád si s lidmi povídám a rád zjišťuji, jací jsou. Zároveň však velice ctím soukromí svých klientů.“

Dnešek je mnohem nedbalejší, tvrdí stylista

Podíváte-li se na uplynulá desetiletí, není možné si nevšimnout, že pro každou dobu jsou typické určité styly. Například účesy 60. a 70. let Michala Zapoměla fascinují. „To byla umělecká díla!“ tvrdí.

„Ženy byly upravenější. Dnes se vše stylizuje do nedbalé elegance, které někdo říká sportovní styl. Já však mám rád osobitost. A je pro mě důležité využít znalostí a prvků z minulosti, ale zároveň do toho vložit nový pohled.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchívu.

autor: als
Spustit audio