Bude Mercury následovat v počtu repríz Edith Piaf?

15. březen 2014
Divadelní zápisník

Světovou premiéru připravil baletní soubor plzeňského Divadla J. K. Tyla – je to taneční muzikál o frontmanovi britské skupiny Queen. A v Horažďovicích o víkendu vrcholí přehlídka tradičního divadla společná pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

„Freddie – The King of Queen“. Tak zní název nového tanečního muzikálu, který připravil baletní soubor plzeňského Divadla J. K. Tyla prakticky se stejným týmem jako baletní muzikál „Edith – vrabčák z předměstí“. To bude možná jedno z lákadel pro diváky: „Edith“ se totiž blíží 170. repríze a je pořád vyprodáno. A Queen stále patří k oblíbeným rockovým kapelám. Freddieho tančí Richard Ševčík a zpívá lídr pražské kapely Revival Queenie Michael Kluch. Jak to dopadne? Uvidí se na premiéře a reprízách…

Václav Havel, Oscar Wilde, Dodo Gombár, David Drábek, Agatha Christie nebo Boris Vian. To jsou někteří dramatici, jejichž díla si vybrali letošní účastníci oblastní přehlídky tradičního divadla v Horažďovicích. O víkendu festival vrcholí – a v Divadelním zápisníku se dozvíte, co by se tam mělo schumelit.

autor: Petra Kosová
Spustit audio