Cyklopůjčovny v Karlovarském kraji rozšíří své služby

19. březen 2014

Cyklisté, kteří navštěvují regionální půjčovny kol se mohou těšit na další sezónu. Karlovarský kraj poskytne Českým drahám příspěvek na dovybavení cyklopůjčoven a na nákup nových elektrokol.

České dráhy provozují půjčovny kol v Karlovarském kraji již čtvrtou sezónu. O jejich služby je ze strany cyklistů velký zájem. V průběhu loňského roku si půjčilo kolo přibližně 600 lidí. České dráhy se proto rozhodly, že budou pokračovat v provozu půjčoven kol i v tomto roce. Nabídku poskytovaných služeb se pokusí i zkvalitnit. Na to budou potřebovat částku ve výši 305 000 korun.

„Vzhledem k tomu, že dlouhodobě podporujeme aktivity v oblasti cykloturistiky, poskytneme letos Českým drahám příspěvek ve výši 150 tisíc korun. Peníze poputují na potřebné dovybavení a na nákup elektrokol pro půjčovny v Karlových Varech, Mariánských Lázních a Chebu,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil.

V současné době lze navštívit cyklopůjčovny v Mariánských Lázních, Chebu, Františkových Lázních, Aši, Sokolově, Lokti a v Karlových Varech na dolním nádraží. Po předchozí domluvě si mohou lidé pohodlně a bez starostí zapůjčit kolo i na horním nádraží v Karlových Varech a v Nejdku. Po celodenním výletu za poznáním krás Karlovarského kraje navíc nemusí cyklisté kolo vracet v místě, kde si ho vypůjčili.

Půjčovné se pohybuje v rozmezí 110 - 250 Kč na den, v závislosti na délce pronájmu a na tom, zda je zájemce držitelem In-karty či jiného dokladu, na jehož základě poskytují České dráhy slevu. K zapůjčení kol je potřeba předložit dva osobní doklady, zaplatit půjčovné a kauci. Více informací získají cyklisté na internetových stránkách Českých drah.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio