Sledge hokej je pro pořádné chlapy

Sledovali jste, jak si vedli naši sledge hokejisté na paralympiádě v Soči? Pak jste viděli, že utkání jsou rychlá, kontaktní a někdy to v nich jiskří více než v klasickém hokeji.

Jako druhý brankář odjel do Soči také Olomoučan Libor Hulín. Přestože byl v týmu "benjamínkem", vzhledem k věku patřil k těm nejzkušenějším. S pátým místem je určitě spokojený, i když je jasné, že po medaili pokukoval.

Libor Hulín pochází z Horní Loděnice, od roku 1996 žije v Olomouci. Pracuje ve Spolku Trend vozíčkářů, je místopředsedou představenstva. Pomáhá lidem s postižením v jejich soběstačnosti, integrací do běžného života, nezávislosti a seberealizaci.

Hokej hraje už dvanáct let za klub SOHO Kohouti Olomouc, má přezdívku Tatoušek a na dresu číslo 64. Vedle sportu se věnuje svým čtyřem dětem, rozumí si s počítačem, rád jezdí do přírody.

Znáte pravidla sledge hokeje? Proč jsou na tom brankáři z celého týmu nejhůře? A proč mají hráči přilby s košíky? Kde se hraje nejlepší "hokej na saních"? A mají čeští sledge hokejisté naději, že jednou tu zlatou paralympijskou medaili vyhrají?

¨To vše jste se dozvěděli se v prázdninové repríze rozhovoru s Liborem Hulínem ve pátek 15. sprna.

autor: voj
Spustit audio