Policie podezřívá z vraždy faráře i patnáctiletého mladíka

Vrah třebenického faráře Kubíčka Rudolf Šamko měl komplice. Podle policie se společně s ním na faru vloupal i patnáctiletý mladík z Lounska. Chtěli ukrást peníze. Když je farář přistihl, usmrtili ho a založili požár, aby zahladili stopy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

farář Ladislav Kubíček

farář Ladislav Kubíček | Zdroj: ČTK

Podle severočeské policejní mluvčí Jarmily Hrubešové byli oba obviněni z vraždy. Zatímco Šamko se k vraždě přiznal, v případě mladíka z Lounska policie tuto informaci neuvedla. Na oba obviněné byl podán návrh na vzetí do vazby.

Šamka, na kterého bylo vyhlášeno celostátní pátraní, zadrželi policisté v úterý na česko-rakouském hraničním přechodu Valtice-Schrattenberg. O místě a způsobu zadržení patnáctiletého mladíka policie dosud neinformovala.

Novela přestupkového zákona, která letos nabyla účinnosti společně s novým zákonem o soudnictví nad mládeží, totiž neumožňuje obvyklým způsobem informovat o průběhu trestního stíhání mladistvých, tedy lidí ve věku 15 až 18 let.

Osmasedmdesátiletý farář Ladislav Kubíček zemřel v sobotu ráno po několika úderech do hlavy. Nalezli ho hasiči, když na faře likvidovali požár. Muž byl těžce zraněný a na jeho následky po krátké době zemřel.

S farářem, který pocházel z Podkarpatské Rusi, se obyvatelé Třebenic rozloučí v místním kostele 22. září. Rozloučení se poté uskuteční i v litoměřické katedrále. Pohřeb se bude konat 24. září od 14:00 v kostele sv. Stanislava v Kunštátě na Blanensku.

Miroslav Zimmer, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme