V karlovarské Staré Roli vyrůstají nové parky a dětská hřiště

3. duben 2014

Karlovy Vary investují do úprav parkovišť, parků a cest v městské čtvrti Stará Role. Dlouhodobý projekt zaplatí radnice za pomoci evropských dotací. V rámci projektu vyrůstá i největší dětské hřiště pro děti na území lázeňského města.

Úpravy jsou zaměřeny především na výstavbu parků a cest v okolí panelových domů starých přes 40 let. Mezi největší proměny patří stavební práce v Karlovarské ulici, kde vyrůstá park s hřišti a odpočinkovými prvky. Od blízké frekventované silnice park oddělí uměle navršené terénní valy.

V novém areálu mají být zasazeny stovky keřů a stromů. Většinu úprav lidé vnímají pozitivně. Některým z nich se ale nelíbí umístění dětských hřišť do blízkosti rušné komunikace.

„To dětský hřiště špatný není. Ale u té silnice to není zrovna dobré,“ říká v této souvislosti pan Miroslav, který v blízkém panelovém domě bydlí od 70. let minulého století.

Primátor města Petr Kulhánek se ale obavy snaží rozptýlit. „Samozřejmě my budeme sledovat i ohlasy těch, kteří to používají. Určitě se nebráníme, pokud třeba vzniknou nebezpečné situace ve vztahu k tomu provozu a blízkosti té komunikace. Pak budeme tu situaci řešit zřejmě nějakým opravdu buď oplocením, nebo nějakým oddělením, aby byla plocha bezpečnější,“ říká Kulhánek.

Dětské hřiště ve Staré Roli má být hotovo v první polovině dubna. Další velké úpravy veřejných ploch v této městské části mají skončit v průběhu jednoho roku.

autor: zdt
Spustit audio