Michal Otipka: Zástupci Národní protidrogové centrály hledají způsob, jak šikanovat growshopy

Majitelé největšího growshopu v zemi jsou policií obviněni ze šíření toxikomanie. Je tedy prodej potřeb pro pěstování marihuany za hranou zákona, nebo ne? Ptal se moderátor Martin Veselovský Michala Otipky, spolumajitele jednoho z českých growshopů.

„Jsem obviněn ze šíření toxikomanie,“ potvrdil Michal Otipka v úvodu rozhovoru Dvaceti minut Radiožurnálu s tím, že mu hrozí tři až pět let vězení. V žádném případě však prý nepropaguje pěstování konopí.

Jak si tedy obvinění vysvětluje? „Všechno je v gesci jednoho člověka. Celou akci spustil Jakub Frydrych, ředitel Národní protidrogové centrály,“ shrnuje Michal Otipka. „Je to v rozporu s výsledky analýz. Přijde mi až absurdní, že člověk, který nebyl zvolen, využil mocenského vakua a rozhodl se zahájit tuto válku,“ domnívá se s tím, že tu dochází k účelovému zneužívání práva.

Čtěte také

„Prodej semen konopí není v Česku zakázán zákonem,“ zdůrazňuje. „Policisté Národní protidrogové centrály našli cestu, jak nás perzekuovat. A jde to dál a dál,“ dodává. „Bylo schváleno lékařské konopí, ale není kde si ho koupit,“ upozorňuje.

Je možné, že se pomocí jeho obchodu zásobují vlastníci velkých pěstíren konopí? A jak se bude bránit, pokud se jeho případ dostane před soud? To jste mohli slyšet po 17. hodině.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: mav , šše
Spustit audio