Na chebské radnici se sešli občané kvůli obchvatu města

8. duben 2014

Minulý týden proběhlo na radnici v Chebu jednání s občany, které se týkalo organizace výstavby jihovýchodního obchvatu města. Jednání veřejně přislíbil starosta Pavel Vanoušek na předešlém setkání s obyvateli.

Cílem schůzky bylo dát možnost především občanům žijícím v části města dotčeného výstavbou, aby vznesli své připomínky, dotazy a návrhy k organizaci stavby. Setkání se zúčastnila asi třicítka občanů a členů sdružení „Za přívětivý Podhrad“.

S občany diskutovali vedle starosty města také náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil, ředitel Krajské správy a údržby silnic Zdeněk Pavlas a zástupci stavebních firem.

Práce na jihovýchodním obchvatu Chebu začaly 12. března letošního roku. Obyvatelé Hájů a Podhradu se netajili obavami, že v lokalitě výrazně vzroste dopravní zatížení a stavba bude mít i negativní dopad na životní prostředí. Vedle dotazů, se objevily i výhrady k potřebnosti obchvatu, narušení krajiny, bezpečnosti dopravy a technickému stavu navazujících komunikací.

Občané byli informováni, že zásobování a přesuny materiálu budou probíhat přednostně z komunikace od Svatého Kříže z druhé strany od Podhradu a po trase stavby. K přerušení dopravního propojení z Podhradu do Chebu by nemělo dojít. Případná další protihluková opatření budou realizována, pokud se po dokončení ukáže, že jsou překračovány hlukové limity.

Zemní práce, které nejvíce zatěžují prostředí, by měly být dokončeny do podzimu. S pracemi v nočních hodinách se nepočítá, s výjimkou prací na mostním objektu v rámci výluk na železniční trati. Souběžně připravuje Krajská správa a údržba silnici úpravy tří křižovatek a některých navazujících komunikací.

V těchto místech vyroste obchvat Chebu

„Na informační tabuli v místě stavby jsou uvedené veškeré potřebné informace i kontakty, na které se mohou občané, v případě nezbytnosti, dovolat,“ informoval jeden ze zástupců stavební firmy.

Výstavba obchvatu bude stát přibližně 393 milionů korun, přičemž 85 % nákladů pokryje dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. Stavba by měla být dokončena v srpnu roku 2015.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio