Podívejte se, jak budou pokračovat uzavírky v Pardubicích

9. duben 2014

Od začátku dubna komplikují v Pardubicích dopravu uzavírky. Ty navíc budou pokračovat i v následujících měsících.

Na začátku března uzavřeli stavbaři třídu Míru. Stavební firma má rok na to, aby změnila lokalitu na městský bulvár s omezenou dopravou. Kvůli rekonstrukci zabraly vozy pardubické MHD jeden jízdní pruh na Sukově třídě.

Kompletní obnova

Během stavebních prací dojde ke kompletní rekonstrukci sítí, povrchů, v některých částech budou opraveny inženýrské sítě – kanalizace, vodovod a veřejné osvětlení.

Několik zastávek MHD bylo kvůli rekonstrukci třídy Míru přesunuto

Změny zasahují i do MHD

Trolejbusy po dobu rekonstrukce jezdí přes Sukovu třídu, spolu s linkami, které tudy už trasu mají. Pro dopravu ve městě to je velká zátěž.

Ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán upřesnil, kterých spojů se to týká. „Jsou to linky číslo 1, číslo 2, číslo 4 a linka číslo 13. Je to 600 spojů za den. A pokud k tomu přidáme ještě spoje, které jezdí přes Masarykovo náměstí již nyní, tak po odklonu od 2. března se na Masarykově náměstí objeví 1100 spojů za den,“ upozorňuje.

Interaktivní mapa

Klikněte na jednotlivé popisky v legendě nebo trasy na mapě pro zobrazení detailu včetně termínu uzavírky.

Celková rekonstrukce výpadovky na Chrudim

Modernizace za 53 milionů korun je rozdělena do tří etap, odstartovala 1. dubna a potrvá až do začátku listopadu.

I. etapa
Termín: od 1. 4. do 1. 6.
Rozsah: úplná uzavírka úseku od křižovatky s ul. Staňkova/ul. Svobody po křižovatku se silnicí č. II/322 ul. Teplého/ul. Pichlova bez křižovatek, tzn., že přejíždění z a do ul. Staňkova a ul. Svobody, ul. Teplého a ul. Pichlova bude umožněno.
Objízdná trasa: obousměrně ul. Teplého – ul. Lexova – kpt. Nálepky – ul. Demokratické mládeže a ul. Pod Břízkami – ul. S. K. Neumanna – ul. Pichlova na původní trasu. Tento úsek bude uzavřen s úplným vyloučením provozu mimo MHD, BUS, IZS v obou směrech.

II. A etapa
Termín: od 2. 6. do 31. 8.
Rozsah: bude uzavřen úsek silnice od křižovatky se silnicí č. II/322 ul. Teplého/ul. Pichlova po vjezd na parkoviště u podjezdu v ul. 17. listopadu. Při uzavírce tohoto úseku v termínu od 2. 6. do 10. 8. bude směrem do centra zachován jednosměrný provoz vozidel. Provoz MHD, BUS, IZS bude zachován obousměrně. V termínu od 11. 8. do 31. 8. bude tento úsek uzavřen s úplným vyloučením provozu mimo MHD, BUS, IZS v obou směrech.
Objízdná trasa: Z centra povede obousměrná objízdná trasa Sukova třída - nám. Republiky – ul. Jahnova - ul. Karla IV. – ul. Anenská - ul. S. K. Neumanna - ul. Pod Břízkami, případně Palackého třída na silnici č. I/37, Trojice (křižovatka Paramo).

Uzavírka a rekonstrukce ulice Jana Palacha v Pardubicích

II. A etapa – křižovatky a podjezd
Termín: od 15. 8. do 17. 8. (víkend), od 22. 8. do 24. 8. (víkend), případně od 30. 8. do 31. 8. (víkend)
Rozsah: úplné uzavření křižovatky silnice č. II/324 ul. Jana Palacha/ul. Teplého/ul. Pichlova, křižovatky silnice č. II/324 ul. 17.listopadu/třída Míru/Palackého třída a podjezdu na silnici č. II/324 Jana Palacha/ul. 17. listopadu s vyloučením provozu mimo MHD a IZS v obou směrech. V této době nebude možné přejíždění křižovatek.
Objízdná trasa: obousměrná trasa povede ul. Pod Břízkami - ul. S. K. Neumanna – ul. Anenská - ul. Karla IV. – ul. Jahnova - nám. Republiky – Sukova třída a ul. Demokratické mládeže – kpt. Nálepky – ul. Lexova. Lokálně ul. Na Spravedlnosti – ul. Železničního pluku, případně Palackého třída na silnici č. I/37, Trojice.

II. B etapa
Termín: od 1. 9. do 2. 11.
Rozsah: uzavření úseku silnice od vjezdu na parkoviště u podjezdu v ul. 17. listopadu po křižovatku s třídou Míru/Palackého třídou bez křižovatky. V termínu od 1. 9. do 12. 10. bude směrem do centra zachován jednosměrný provoz vozidel, a MHD, BUS, IZS v obou směrech. V termínu od 13. 10. do 2. 11. bude úplná uzavírka tohoto úseku, průjezd bude umožněn pouze MHD, BUS, IZS v obou směrech.
Objízdná trasa: z centra povede obousměrná objízdná trasa Sukova třída - nám. Republiky – ul. Jahnova - ul. Karla IV. – ul. Anenská - ul. S. K. Neumanna - ul. Pod Břízkami, případně Palackého třída na silnici č. I/37, Trojice (křižovatka Paramo).

Na všechny příjezdové silnice do Pardubic už nechal kraj rozmístit informační tabule, které řidiče seznámí s připravovanými objízdnými trasami


III. etapa
Termín: od 20. 10. do 2. 11.
Rozsah: oprava objízdné trasy silnice č. II/324, v úseku od okružní křižovatky v Dražkovicích po křižovatku s ul. Staňkova/ul. Svobody (včetně této křižovatky), v termínu od 20. 10. do 24. 10. bude prováděno frézování krytu vozovky a od 25. 10. do 2. 11. pokládka krytu (po polovinách vozovky).
Objízdná trasa: za silničního provozu, pouze 25. 10. až 2. 11. budou uzavřeny kolmé přejezdy opravovaného úseku.

Čtěte také

autor: pta
Spustit audio