Gratias Tibi je cena pro mladé lidi, kteří pomáhají svému okolí

22. duben 2014

Gratias Tibi je ocenění pro mladé lidi, kteří se nějakým způsobem občansky angažují. Mezi nominovanými projekty jsou studentské dokumentární filmy, ekologické nebo společenské projekty, umělecké aktivity, ale i kreativní centra a workshopy.

Cena se uděluje ve třech kategoriích – žákům základních škol, středoškolákům a mladým lidem do třiceti let věku. Nominace na první ročník ceny Gratias Tibi se uzavírají 1. května. Navrhnout jednotlivce nebo skupinu na toto ocenění můžete jednoduše přes webový formulář na stránkách Gratias Tibi.

Jedním z nominovaných projektů je například dokumentární film Stejně šťastný jako my?, který spolu se svou učitelkou Terezou Vodičkovou natáčeli středoškoláci z Prahy 9.

03106733.jpeg

„Se studenty jsme natáčeli dokument o dětském domově v Ledcích. Cílem bylo nejen to, aby moji žáci poznali, jak u nás funguje ústavní péče, ale taky to, abychom s dětmi z dětského domova navázali přátelství. A to se povedlo. Moji žáci jsou s dětmi z domova dodnes v kontaktu a myslím, že natáčení bylo prospěšné pro obě strany.“

Čtěte také

Dalšími nominovanými jsou třeba iniciativa Auto*Mat, sdružení Živé město, iniciativa Zachraň jídlo nebo umělecké aktivity Lukáše Houdka. Slavnostní vyhlášení prvního ročníku ceny Gratias Tibi proběhne 2. června.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.