Běh pro světlušku už má přes 2,5 tisíce účastníků, sbírka na obnovu chaty Libušín přes 4 milióny korun. Pomozte i vy!

28. duben 2014

Přijďte si zaběhat, nebo se jen tak projít pražskou Stromovkou! Podpoříte dobrou věc. V úterý se uskuteční další Běh pro světlušku.

"Veškerý výtěžek jde na sbírku Světluška, která pomáhá nevidomým," upřesnil v našem vysílání ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip.

Letošní ročník je třetí v pořadí.

"Na začátku to bylo o nějakých osmi stech lidech, letos už máme přihlášených přes 2,5 tisíce účastníků. Do Stromovky zvu všechny, kteří mají rádi nejen běh, ale kteří si chtějí tří nebo pětikilometrovou trasu jenom projít, nebo projet na kole, na koloběžce."

Zájemci si budou moci vyzkoušet trasování nevidomými běžci a v cíli si nechat namasírovat unavené nohy nevidomými maséry. Lidé uvidí ukázky výcviku asistenčních psů.

Na pódiu po skončení běhu vystoupí zajímaví hosté, například vodní slalomář Vavřinec Hradilek nebo olympioničky Eva Samková a Gabriela Soukalová. Chybět nebude ani hudba.

Nadační fond Českého rozhlasu v nejbližších dnech připravil ještě další akce. Třeba v sobotu 3. května uspořádá Den pro Pustevny.

"Je to charitativní koncert na podporu vyhořelé budovy Libušín na Pustevnách, kde spolupracujeme s Dvojkou Českého rozhlasu. 5. května startuje Kavárna Potmě, což je unikátní projekt, který uvidí lidé nejen v Praze, ale i v regionech," vypočítal ředitel fondu Přemysl Filip.

Podrobnější informace najdete na jednotlivých webech.

autoři: mvo , rkr
Spustit audio