Universum: Po téměř 50 letech bude letos možná králem majálesu opět cizinec

29. duben 2014

Když se dnes řekne majáles, většině lidí se vybaví davy lidí a pódia, na kterých se během dne otočí ta nejznámější jména naší hudební scény. Majáles jednoduše bereme už spíše jako mainstreamový hudební festival než jako studentské oslavy prvního máje.

A přesně to se nelíbilo partičce lidí z Karlovky. Loni poprvé zorganizovali akci Studentský Majáles, a protože se během dne protočila na Ovocném trhu asi tisícovka zvědavců, rozhodli se s nápadem pokračovat i letos.

Pozvání do Universa přijaly Sára Vidímová a Magda Voldřichová, které mají na starost celkovou koordinaci a program. Protože ale letos vyjádřila podporu třeba i VŠE, bylo potřeba zapojit víc organizátorů. Na webu akce (www.majalesstudentu.cz) jich napočítáte 19. Hlavním důvodem je programová rozmanitost.

Na prvního máje si tak na náměstí u Karolina budete moct poslechnout kapely (samozřejmě studentské), zajít na divadelní představení některého ze studentských spolků nebo později večer zaskočit na filmovou projekci – kam jinam než do studentského klubu K4. A třeba se při té příležitosti seznámíte i s novým králem (nebo královnou, ať jsme genderově korektní) majálesu.
Pokud vás zajímá, jak vypadají aktuální kandidáti na studentský trůn a jak vznikaly jejich alegorické vozy, poslechněte si celý rozhovor v záznamu Universa.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.