Ljevakovič oslavil vítězství nad Spartou 3:1 holou hlavou

4. květen 2014

Fotbalisté Teplic zmařili korunovaci pražské Sparty. Letenský tým včera na Stínadlech prohrál ve 27. kole Gambrinus ligy 1:3 a na mistrovský pohár si musí ještě počkat. Teplice vyhrály po třech zápasech a vůbec jako první tým dokázaly v této sezoně Spartu porazit.

Teplický kapitán Milan Matula před zápasem prohlásil, že ke skalpu Sparty bude potřeba nejlepší výkon, nejlepší na jaře.

„To sedí, že musíte podat nejlepší výkon, abyste Spartu porazili. Nám se to podařilo, hráli jsme zodpovědně dozadu a v prvním poločase se nám dařilo i gólově řešit útoky,“ říkal hrdina zápasu, teplický brankář Tomáš Grigar.

„Sparta měla za celé jaro jen čtyři remízy, takže to je super vítězství. V prvním poločase jsme Spartu zaskočili, z každé šance jsme dali gól a to podle mě rozhodlo zápas,“ říkal.

0:00
/
0:00

Favorit z Letné totiž v úvodní půlhodině hry inkasoval po trefách Litsingiho, Nivalda a Jablonského. „Musím vám říct, že jsem tomu sám nevěřil. Vedli jsme 3:0, bylo to fakt překvapení, že jsme to udrželi,“ přiznal záložník Admir Ljevaković.

Teplicím neublížilo ani zhruba desetiminutové přerušení kvůli vulgarismům fanoušků, trenér Zdeněk Ščasný na něj měl svůj názor.

„Musím říct, že to dost dobře nechápu. Tím se nepomůže nikomu. Kdyby to přerušili za světlice na hřišti, tak to má opodstatnění. Příjemné to nebylo, ale jsem rád, že po návratu z kabiny jsme přidali další dvě branky,“ říkal.

Sparťanští fanoušci paradoxně pomohli Teplicím i v závěru, protože sudí Královec ukončil zápas už v 90. minutě. V šatně Teplic bylo poté hodně veselo. Až tak, že Admir Ljevaković vyšel z kabiny ostříhaný dohola.

„Před zápasem proběhla sázka, protože jsme se dlouho trápili a prohrávali. Slíbil jsem klukům, že jestli porazíme Spartu, tak to sundám. Nevím, jestli nedostanu od manželky,“ uvažoval Ljevaković.

autoři: dak , mch
Spustit audio