Gabriela Soukalová: Doufám, že ještě ukážeme, co v nás je!

6. květen 2014

Dost možná největší sportovní kometou se stala v uplynulé sezoně biatlonistka Gabriela Soukalová. Dvě olympijské medaile i několik skvělých umístění v závodech Světového poháru udělaly ze čtyřiadvacetileté sportovkyně novou hvězdu. Díky svému vzhledu a hudebnímu talentu se navíc stala téměř celebritou.

Gabriela Soukalová je aktuálně jedna z nejlepších českých sportovkyň, a tak, přestože hudební vlohy jsou okamžitě patrné, udělala dobře, když se dala hlavně na běhání na lyžích a střílení do terčů.

„Lidí, kteří dělají muziku, je nepřeberné množství, takže nevím, jestli bych měla nějaký extra úspěch. Spíš se snažím dělat to co mě baví a beru to jako takovou regeneraci po sportu,“ vysvětluje Gabriela Soukalová, která díky nedávným úspěchům spolu s kolegou Ondřejem Moravcem vyšplhala mezi největší české sportovní celebrity.

Především doma v Jablonci dvojnásobnou olympijskou medailistku jen málokdo nepozná. Na nezájem fanoušků si tedy teď čeští biatlonisté určitě stěžovat nemůžou.

„Pořád nám říkají, jak nám fandí a drží palce, a to je milé, na druhou stranu ale chci mít také své soukromí a někdy už jsem z toho trochu unavená,“ konstatuje Gabriela Soukalová.

Když Gabriela Soukalová přivezla v únoru dva cenné kovy z olympijských her, rozšířila rodinnou sbírku úspěchů. Její maminka, také Gabriela, je totiž držitelkou stříbrné medaile ze štafet z Her v Sarajevu. Když viděla Soukalová mladší závod z roku 1984 na videu, jen kroutila hlavou…

Druhá část české výpravy z olympijských her v Soči přiletěla 24. února večer na letiště v Praze-Kbelích. Na palubě speciálu byli mimo jiné biatlonisté (zleva) Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Jaroslav

„Viděla jsem kus toho závodu a přišlo mi to úplně neskutečný. Pamatuju si jí v její nynější podobě, a když jsem jí viděla mladou, s culíky, tak mi to přišlo trochu humorné. Ale klobouk dolů, jak na těch běžkách mastila,“ říká olympionička.

Vzhledem k biatlonovému rozletu jablonecké rodačky, by navíc mohly medaile z velkých akcí přibývat.

„Doufám, že není všem dnům konec a že ještě ukážeme, co v nás je…“ odhodlaně dodává Gabriela Soukalová.

autor: David Nyč
Spustit audio