Chci lidi infikovat drzostí, říká autor projektu Piána na ulici

Vrátit život do ulic českých měst – to je hlavním cílem Ondřeje Kobzy, muže, který se proslavil především díky projektu Piána na ulici. Marketingově šlo o velice úspěšnou akci, on sám se však za odborníka na marketing nepovažuje. „Se vším jsem začal skutečně spontánně,“ říká v rozhovoru s Helenou Šulcovou.

První piáno postavil před svou kavárnu ve Vršovicích, to další na pražské náměstí Míru a dnes jich jsou po Praze i dalších městech rovnou desítky.

„Mít rád své město a být s ním ztotožněný, to je pro mě skutečné téma,“ přiznává Ondřej Kobza. „Chci lidi infikovat drzostí. Chci jim ukázat, že obyčejný člověk může něco umístit na veřejné prostranství, že je to normální,“ dodává.

Čtěte také

„Každý může utvářet podobu svého města – jde jen o to mít odvahu a odhodlat se k tomu,“ říká. „Doufám, že se strhne bouře činorodosti!“

Jeho heslem je „Dejte lidem radost a svět se o tom dozví“. Je to opravdu tak jednoduché? I na to se Helena Šulcová svého hosta zeptala. Ptala se ho však i na jeho další plány – například na úmysl začít v ulicích kromě pián umisťovat i veřejné grily nebo šachové stolky.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

Projekt Piána na ulici se do všeobecného povědomí dostal i díky videu, které v Praze natočila jedna ze zahraničních turistek. Podívejte se!

autoři: heš , als
Spustit audio