Chlap by měl být o něco hezčí než čert, říká plastický chirurg Jiří Ferra

15. květen 2014

Obliba plastických operací v Česku stále roste. Mezi nejčastější zákroky u žen patří zvětšení prsou a operace očních víček, na třetím místě je liposukce.

Například poprsí si ročně nechá upravit kolem 12000 žen. Podle plastického chirurga Jiřího Ferry už dávno nejsou plastické operace tabu. Hlavně ženy se za prodělané zákroky přestávají stydět. Co všechno lze vylepšit?

„Děláme vše od malých výkonů, jako je odstraňování mateřských znamének, po ty velké, jako jsou operace prsou, břicha nebo obličeje. Takové operace trvají hodiny a pacient je po nich normálně hospitalizován,“ vysvětluje Jiří Ferra.

Česká plastická chirurgie je podle něj ve světě pojmem, proto v současnosti přibývá nejen českých, ale i zahraničních klientů.

„Plastická chirurgie už není tabu. Lidé už se nebojí výsledku ani toho, že se to o nich bude vědět,“ konstatuje chirurg.

Klienty plastických chirurgů bývají v drtivé většině případů ženy, roste ale i počet mužů, kteří chtějí vylepšit svůj vzhled. Podle Jiřího Ferry mají největší zájem o operativní úpravu očních víček, na druhém místě je liposukce a na třetím stupínku je odstranění zbytnělé prsní žlázy.

autor: Eva Malá
Spustit audio