ROP Severozápad rozdělí na cestovní ruch 140 milionů korun

15. květen 2014

Velké projekty sloužící ke zvýšení atraktivity Karlovarského a Ústeckého kraje získají 128 milionů korun. Zbývající finance půjdou na marketing, tvorbu a rozvoj produktů cestovního ruchu.

Z Karlovarského kraje získá dotaci projekt vybudování vstupního prostoru a zázemí u středověkého cínového dolu Jeroným u Krásna na Sokolovsku, rekonstrukce Špýcharu v Chebu, kde vznikne Art Centrum Galerie G4 nebo Skiareál Plešivec, kde plánují vytvořit zázemí pro dětské lyžařské centrum.

„Na investiční akce bylo v této výzvě vyčleněno 160 milionů korun, dotace získalo 14 projektů,“ uvedl předseda Výboru Regionální rady a náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil.

S dotací z Regionálního operačního programu Severozápad se uskuteční revitalizace a zpřístupnění věže chrámu svatého Mikuláše v Chebu, vznikne naučná stezka Po starých cestách okolo Ostrova na Karlovarsku, v krušnohorském Pstruží se vybudují nové sjezdovky a město Bochov bude moci zrekonstruovat hrad Hartenštejn.

Dalších asi 7,5 milionu korun z ROP Severozápad půjde na podporu marketingu a na nové produkty v oblasti cestovního ruchu. Karlovarský kraj může počítat s dotací na propagační materiály – Průvodce po lázních na území Karlovarského kraje, připravuje i vytvoření mobilní aplikace, která usnadní domácím i zahraničním uživatelům orientaci v regionu.

V rámci projektu se kraj představí také na veletrzích cestovního ruchu a chystá cílenou prezentaci na území Německa ve spolupráci se zahraničním zastoupení agentury CzechTourism. Součástí projektu je i zajištění účasti Karlovarského kraje na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio