Chebská proměna levého břehu Ohře usiluje o hlasy v soutěži Má vlast

16. květen 2014

V Praze byl před pár dny slavnostně zahájen 6. ročník putovní soutěžní výstavy nazvané Má vlast cestami proměn. Ta představuje opravy a rekonstrukce budov nebo zanedbaných lokalit v obcích a městech České republiky. Cheb přihlásil do letošního ročníku revitalizaci levého břehu Ohře, kde vloni vznikl moderní sportovně odpočinkový areál.

„Přihlásil jsem tento areál z toho důvodu, že to je nejvýraznější a největší změna, která se v posledních letech v Chebu udála. Areál je občany a návštěvníky města hodně využíván. Myslím si, že pohled přes atletické hřiště a piknikovou louku na Chebský hrad je hodný obdivu, a mohl by v soutěži Má vlast cestami proměn uspět,“ vysvětlil důvody místostarosta města Vladimír Hartmann.

Šestý ročník jedinečné akce svého druhu v České republice byl zahájen 10. května Slavnostním setkáním krajů v Praze na Vyšehradě. Do programu je zařazeno vyhlášení nejkrásnější proměny za rok 2013 a budou představeny proměny, které jednotlivé kraje přihlásily pro soutěžní rok 2014.

„Myslíme si, že bychom s naší proměnou mohli uspět, protože se skutečně povedla. Vše je v rukách obyvatel jednotlivých zúčastněných měst a obcí, protože o umístění se rozhodne v internetovém hlasování. Bude tedy záležet na tom, jak aktivně budou Chebané hlasovat. Za případnou podporu bych jim chtěl předem poděkovat,“ dodává Hartmann.

Hlasovat lze na adrese http://mavlast.aefcz.org/ v sekci Proměny. Cheb má číslo 11. Karlovarský kraj v soutěži dále zastupují například opravená rozhledna na Klínovci, zmodernizované multifunkční centrum v Březové u Sokolova nebo zrekonstruovaný kostel a náměstí v Krásném Údolí na Karlovarsku.

Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění a Národní kulturní památka Vyšehrad.

Levý břeh Ohře v Chebu před revitalizací
autor: Radim Jehlík
Spustit audio