Při nehodě zemřel řidič a dva policisté

Tři lidé, z toho dva policisté, zemřeli při dopravní nehodě, která se stala vpodvečer v Prostějově. Řidič hondy ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a v protisměru čelně narazil do policejní felicie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vrak policejní felicie

vrak policejní felicie | Foto: Vladislav Galgonek

"Řidič vozidla Honda Civic v důsledku nepřiměřené rychlosti dostal v mírné levotočivé zatáčce smyk, vyjel do protisměru, kde se střetl nejprve s vozidlem Škoda 105 a následně s policejním vozidlem," popsal nehodu operační důstojník prostějovské policie.

Následky srážky byly tragické. Na místě zahynuli dva členové policejní hlídky ve věku 40 a 58 let a řidič, který zřejmě nehodu zavinil. Osoby v modré Škodě 105, která jela před policisty, vyvázly jen s lehkými zraněními.

Zemřelí policisté pracovali na obvodním oddělení v Prostějově a policie sloužili policie řadu let. Oba jsou ženatí a mají děti. U zemřelého řidiče hondy bude nařízena soudní pitva, která prokáže, zda neřídil pod vlivem alkoholu.

Naposledy zahynul policista na silnici 4. září, když ho při silniční kontrole ve Svobodě nad Úpou srazil opilý řidič. Loni v říjnu při dopravní nehodě v Českém Těšíně zahynuli tři policisté, když do jejich služební felicie v opilosti vysokou rychlostí narazil podnikatel Zdeněk Bulawa.

Martin Hromádka, Jan Čamek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme