Budujeme festival rodinného typu, říká ředitel zlínského filmového festivalu

21. květen 2014

Celkem 365 filmů z 55 zemí letos nabídne zlínský filmový festival pro děti a mládež. Jeho 54. ročník začne už v pátek 30. května. „Zlínský festival, to však nejsou jen filmy,“ upozorňuje ředitel festivalu Zdeněk Skaunic v rozhovoru s Vladimírem Krocem.

Zajímá vás, jak se dělá film? I to se dozvíte na filmovém festivalu ve Zlíně. „Půjde o jakousi otevřenou dílnu,“ popisuje Zdeněk Skaunic, když upozorňuje, že se na MFF nemusíte těšit pouze na sledování filmů.

I když o to samozřejmě půjde především. Letošní ročník nabídne víc studentských a animovaných filmů než v loňských letech. Jak chtějí pořadatelé festivalu zaujmout děti i jejich rodiče? „Budujeme festival rodinného typu,“ prozrazuje Zdeněk Kaunic.

Letošní ročník festivalu se zaměřuje především na polskou kinematografii. „Nejde jen o filmy, ale i o řadu osobností – přijedou scenáristé, režiséři…“ vypočítává ředitel zlínského festivalu.

Zajímá vás, na co a na koho se vlastně ve Zlíně můžete těšit? Poslechněte si záznam celého rozhovoru – buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchívu.

autor: vlk
Spustit audio