Pavel Tobiáš už není trenérem Českých Budějovic

4. říjen 2004

Pavel Tobiáš je prvním propuštěným trenérem v novém ročníku první fotbalové ligy.

Sportovní ředitel Dynama České Budějovice Milan Čadek dnes řekl ČTK, že vedení po prohraném sobotním utkání s Jabloncem odvolalo trenéra i jeho asistenta Daniela Drahokoupila. Nástupce bude představen do konce týdne, ve středečním pohárovém utkání v Prachaticích mužstvo pravděpodobně povede trenér brankářů Pavol Švantner.

Tobiáše zlomila porážka 0:1 s Jabloncem. Už po utkání se v útrobách stadionu na Střelnici začalo spekulovat, že změna na trenérských postech je pravděpodobná. A dnes ráno klub oznámil, že Tobiáš skončil. "Představenstvo klubu se rozhodlo trenéry odvolat, nyní jedná o jejich nástupcích. Do konce týdne by mělo být rozhodnuto," uvedl Čadek. Tobiáš převzal tým v březnu 2002 a přivedl ho do první ligy. V minulé sezoně obsadili jeho svěřenci osmé místo, což byl nejlepší výsledek od roku 1997. Start do nové sezony však Dynamu nevyšel, po osmi kolech má na kontě jen jedinou výhru a v tabulce mu patří čtrnácté místo. Pro Tobiáše to není první odchod v rozjeté sezoně, stejně předčasem skončil ve Slavii a v Brně. Svůj konec na českobudějovické lavičce sám předvídal, proto nebyl až tak překvapen, když mu dnes funkcionáři nepříjemnou zprávu oznámili. "Při pohledu na naše výsledky se to dalo čekat. Byl jsem ale odhodlán skončit sám, protože tým už potřeboval nějaký impulz," prohlásil Tobiáš pro ČTK. Nyní ho čekají dny a možná i týdny bez práce, což Tobiáše vůbec netěší. "Z volna nejsem rozhodně nadšený, ale budu doufat, že o mé služby bude mít brzy zase nějaký klub zájem," uvedl.

O jménech jeho nástupců se zatím pouze spekuluje. Podle zákulisních náznaků budou chtít funkcionáři sáhnout po některém z trenérů, kteří mají k Českým Budějovicím blízko. Nejčastěji se hovoří o Jiřím Kotrbovi, který klub už v minulosti vedl a bydlí nedaleko, na Hluboké. Od březnového propuštění ze Sparty je bez angažmá, během Eura pracoval jako spolukomentátor České televize. Funkcionáři klubu ho údajně už oslovili, i když ještě v neděli Kotrba tvrdil, že žádnou nabídku nemá. Na Hluboké bydlí i další možný kandidát František Cipro, který momentálně trénuje jeden menší klubu na česko-rakouské hranici. Ve hře by mohl být i Jindřich Dejmal, který českobudějovické prostředí z minulosti dobře zná. V současné době trénuje v divizním Chebu.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio