Ironický Skuhravý je po další jablonecké prohře rád, že se blíží konec sezony

26. květen 2014

Když se v neděli jablonečtí fotbalisté střetli s Bohemians 1905, bylo to naposledy, co někteří hráči nastoupili v Chance areně v domácích barvách. O velkých letních změnách v týmu se spekuluje už delší dobu, a tak se chtěl současný kádr úspěšně rozloučit se svými fanoušky v posledním domácím utkání. Jenže to se nepovedlo, Baumit podlehl do té doby předposlednímu celku Gambrinus ligy 1:2. To pořádně rozhněvalo především trenéra Romana Skuhravého, který po sezoně v Jablonci končí.

Na předposlední pozápasovou tiskovou konferenci v roli jabloneckého kouče dorazil Roman Skuhravý značně rozčílený. Usedl ke stolu před novináři a s pořádnou dávkou ironie spustil: „Chci poděkovat svým hráčům, že mi dovolili takhle se rozloučit v Jablonci se sezonou. Skutečně jsem rád, že už se blíží konec a že už s některými hráči nebudu muset nikdy spolupracovat.“

Až takhle dopálila domácího kouče prohra se zachraňujícími se Bohemians. O to horší je celá situace tím, že Jablonec v minulém kole odjížděl s debaklem 0:3 z Příbrami, která měla stejně jako teď ´klokani´ záchranářské starosti.

„Mísí se ve mně všelijaké pocity, lítost, smutek i naštvanost. Je to pořádná ostuda, prohráli jsme s týmy, které potřebovaly nutně vyhrát, aby se zachránily,“ připomíná Roman Skuhravý dvě hodně nepovedená představení.

Tak moc se chtěl přitom s týmem rozloučit povedeným závěrem soutěže. Jenže to se už bez ohledu na poslední ligové utkání nepovede. I za trenéra proto hlavně včerejší prohra s Pražany mrzela jablonecké fotbalisty.

Čtěte také

„Roman tady odvedl velký kus práce a určitě se chtěl rozloučit vítězstvím. Zápas byl přitom dobře rozjetý, jenže potom jsme ve druhém poločase nechali Bohemku hrát. Měli nějaké šance, nakonec dvě proměnili, jednu z nich navíc v poslední minutě. Vypili jsme kalich hořkosti do dna,“ říkal brankář Michal Špit, který ví, že tohle nebyla ideální derniéra letošní sezony před vlastním publikem.

„Našim fanouškům bych se chtěl omluvit za to, co jsme tenhle půlrok předvedli. Po utkání jsem se styděl jít před fanoušky a poděkovat jim. Prostě jsem se styděl za to, co jsme předvedli. Nejen dneska, ale i v dalších jarních zápasech,“ dodává Špit.

I proto viděli jablonečtí fanoušci některé hráče v zelenobílém dresu naposledy. Během letní pauzy se v kádru Baumitu chystají velké změny a duel 29. kola s Bohemians jasně potvrdil, že pokud chce severočeský tým v příštích sezonách pravidelně bojovat o evropské poháry, zmíněné změny jsou rozhodně na místě.

autor: David Nyč
Spustit audio