Školáci v Sokolově přivítali sportovní hvězdy. V rámci projektu ČOV

29. květen 2014

Zástupci Českého olympijského výboru navštívili ve středu sokolovskou základní školu v Křižíkově ulici. S učiteli a dětmi tady prožili sportovní hodinu, která je součástí projektu nazvaného "Olympijský víceboj".

Projekt se přitom snaží školáky přilákat k aktivnímu pohybu. Do akce se v Sokolově zapojily také dvě české olympijské legendy: biatlonistka Veronika Vítková a hokejista Bohuslav Ebermann.

Do Sokolova dorazila komponovaná roadshow Českého olympijského výboru, který se snaží oslovit ke sportování žáky základních škol za pomoci známých osobností a olympijských legend.

Základní škola v Křižíkově ulici přivítala stříbrnou medailistku ze Soči Veroniku Vítkovou a legendárního československého hokejového útočníka Bohuslava Ebermanna. Snahou Českého olympijského výboru je značku Olympijský víceboj na školách rozšířit.

Aby děti pravidelně trénovali vytrvalostní běh, hod míčkem, skok do dálky z místa anebo výdrž ve shybu. Jde přitom o to, aby se na školách zúčastnilo co nejvíce žáků. V sokolovské základní škole v Křižíkově ulici se do olympijského víceboje zapojilo 100 procent žáků - 452.

Olympijský víceboj na jedné ze základních škol v Sokolově

„Projekt znamená pro naše žáky to, že se konečně začínají více hýbat. I ti, kteří ke sportu neměli příliš blízko. Ten projekt tomu hodně pomohl. Od žáků jsme čekali trochu větší odpor. Nakonec jsme ale přesvědčili všechny. Dobře to dopadlo," dodává garant projektu přímo na škole a učitel tělesné výchovy Petr Fiala.

Školy, které se do projektu zapojily, jsou rozděleny do pěti kategorií podle počtu žáků. Jednotlivé výkony jsou zaznamenávány a objeví se na internetu. Pro vítěze jsou posléze připraveny zajímavé sportovní ceny.

Olympijský víceboj na jedné ze základních škol v Sokolově
autor: zdt
Spustit audio