Náplavka k světu: festival chce oslavit Plzeň jako město řek

1. červen 2014

Koncerty, divadelní představení, deskové hry a tvůrčí dílny – to je jedná část programu plzeňského festivalu „Náplavka k světu“. Organizátoři ale plánují také půjčovny lodiček a koloběžky.

Díváte se roky smutně na Radbuzu z nábřeží v centru Plzně a teskně uvažujete o tom, jaké by to bylo trávit tam v létě volný čas? Sdružení K světu vyhlašuje konec lítosti a začátek časů činorodosti.

Od 1. do 22. června chystá totiž na břehu řeky Radbuzy festival „Náplavka k světu“. Těšte se na koncerty, tvůrčí dílny pro děti, taneční rozcvičky pro širokou veřejnost, půjčovny loděk a koloběžek a další atrakce.

První pokus, jak přiblížit kulturní akce a Plzeňany řekám

Koncerty, divadelní představení, půjčovna loděk, trhy plné módy nebo regionálních potravin, možnost vyzkoušet si chůzi naslepo a další programy nabídne festival „Náplavka k světu". Jedná se o první pokus, jak přiblížit kulturní akce a Plzeňany řekám, kterými město oplývá. Přesto se na jejich březích nic neděje. „Náplavka k světu" to chce změnit.

Ukázka sportovní psí disciplíny Canicross neboli Psí den - to je jeden z programů festivalu. U řeky Radbuzy se bude také promítat. Filmy zapůjčí plzeňský festival Finále, který letos nepromítal pod širým nebem U branky a schoval si kolekci snímků pro náplavku.

Například v úterý 3. 6. je na programu dokument Českého žurnálu „Gadžo" a ve středu 4. 6 . se můžete těšit na cenami ověnčený dokument plzeňského rodáka Bohdana Bláhovce „Show".

Kromě toho se také najde odvážlivec, který ve výšce přejde řeku po laně. Další odvážlivci se mohou naučit střílet z praku a jiní zase mohou zkusit štěstí v gastronomické soutěži. To vše poprvé přímo u řeky Radbuzy na festivalu „Náplavka k světu“ od 1. do 22. června.

Spustit audio