Lázně Kynžvart na Chebsku zahájily novou sezónu

2. červen 2014

Léčebné lázně Kynžvart vstoupily do sezóny tradičním společenským programem u pavilonu pramene Richard. Jeho nejdůležitější část obstaraly desítky dětí. Společně totiž vypustili k nebi balónky se svými vzkazy a přáními.

I v letošním roce tady chtějí navázat na trend z minulých let. Kromě dětských pacientů chtějí léčit i dospělé.

Doménou státních lázní v Kynžvartu patří péče o děti s nemocemi dýchacího ústrojí a s lupénkou. V Kynžvartu odborníci léčí také nemoci ledvin, močových cest anebo trávicího ústrojí.

„Očekáváme, že sezóna 2014 bude lepší než ta loňská. Museli jsme už udělat opatření, která eliminovala dopad nedávného zkrácení lázeňské doby léčby. Pacientů máme v tuto chvíli dostatek. Částečně jsme rozšířili své služby,“ říká ředitelka léčebny Jiřina Valentová.

Léčebným lázním Kynžvart se vyplatilo to, že začaly kromě dětí léčit i dospělé. Podíl dospělých pacientů na celkovém počtu je ale zatím pouze desetiprocentní. „Je podstatné, že jsme naše služby rozšířili o takzvané rodinné lázně. A hlavně to se začíná dobře osvědčovat,“ dodává ředitelka Jiřina Valentová.

V Lázních Kynžvart se začali před časem nově zabývat léčbou obezity, trávicího ústrojí a lehkých duševních chorob. Kapacita léčebného komplexu je 335 lůžek. Převážná většina pacientů přijíždí na pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami.

Kynžvart na Chebsku zahájil novou lázeňskou sezónu
autor: Radim Jehlík
Spustit audio