Fotbalisté Pardubic přivítají Hradec Králové, kterému půjde o postup do 1. ligy

4. červen 2014

Fotbalisté Hradce Králové si můžou v Pardubicích zajistit postup do nejvyšší soutěže. V posledním kole letošního ročníku Národní ligy ale musí bodovat na hřišti svého regionálního rivala z Pardubic. Diváci, kteří se na utkání chystají se musí připravit na bezpečnostní opatření.

Na bezpečnost a pořádek při dnešním druholigovém fotbalovém derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové budou dohlížet policisté i strážníci. „ Co se týká bezpečnostních opatření, tak bych řekla, že Policie České republiky je teď s městskou policií v denním kontaktu, takže a myslím si, že bude o bezpečnost našich občanů dobře pečováno,“ říká primátorka Štěpánka Fraňková ze SPP.

Vstupenky si mohli fanoušci koupit jen na jméno, to znamená, že se do hlediště dostanou jen pokud se vstupenkou předloží i občanský průkaz. Na základě pokynů Policie ČR navíc nebudou diváci s klubovou symbolikou, což jsou například šály nebo čepice, vpuštěni do sektorů, které jsou vyhrazené druhému klubu.

Důvod je jasný, aby pořadatelé udrželi fanoušky co nejdál od sebe a neriskovali nějaké potyčky. A oba kluby vydaly také prohlášení, ve kterém své příznivce žádají o to, aby fandili slušně a nemuselo tak dojít například k přerušování zápasu. Východočeské derby začíná v Pardubicích v 18 hodin.

autoři: PLE , jam , ba
Spustit audio