Se senior pasem získáte spoustu výhod

6. červen 2014
Dobré odpoledne

Senior pasy zajišťuje kraj Vysočina pro všechny občany starší 55 let, kteří mohou čerpat slevy a výhody na mnoha místech, potvrdila v páteční odpolední poradně Věra Švarcová z krajského úřadu kraje Vysočina. „Vytvořili jsme síť míst, kde poskytují slevy na výrobky, ale i možnost navštívit kulturní akce, sportovní aktivity a další výhody pro držitele těchto karet.“

V kraji Vysočina je v tuto chvíli 570 poskytovatelů slev, ale senior pas platí i v ostatních krajích. „Naším cílem je, aby se rozsah slev stále rozšiřoval. Chceme nacházet další a další místa, kde by měli držitelé senior pasu výhodu. Chceme vždy nasmlouvat zajímavou slevu, nejen kosmetickou,“ upřesňuje Věra Švarcová rozdíl oproti běžné slevě pro důchodce.

Senior pasy vám zajistí levnější wellness a relaxaci, cestování, stravování, ubytování, vzdělávání, muzea a galerie ale i spotřební nákupy, slevy najdete i v lékárnách. Jak vysvětluje Věra Švarcová, nejde ale jenom o peníze: „Senior pas je vlastně součástí celého systému aktivit pro seniory. Patří k tomu i vzdělávací akce nebo univerzita třetího věku, ale také fitness – cvičení. U našich partnerů v Dolním Rakousku, ve městě Kremži, mají speciální cvičící programy jen pro seniory, speciální stroje a také lektory a zaznamenali tam obrovský zájem,“ uvádí Věra Švarcová, kam by se mohlo dále ubírat rozšíření působnosti senior pasů.

Senior pas má svou stránku i na Facebooku a během léta se s propagačními akcemi setkáte po celém kraji Vysočina. Od roku 2012 si senior pas pořídilo více než 13 tisíc lidí a další stále přibývají. „Při loňské akci jsme odměnili paní, jejíž pas měl jubilejní číslo 12 000. Následně se stala i tváří vlaku, který jezdí po celém kraji Vysočina a propaguje senior pasy,“ dodává Věra Švarcová.

Jak si senior pas pořídit? Každý, kdo má zájem se zapojit do tohoto sytému, vyplní žádost o registraci a na základě této žádosti dostane do schránky kartičku, která je na jeho jméno, tu si podepíše a pak už může jenom čerpat slevy všude, kde je poskytují. Senior pas si objednáte po telefonu (tel. číslo 840 111 122), emailem, online na internetových stránkách kraje Vysočina, ale pokud nemáte přístup k internetu, najdete objednávku i v krajských novinách, kterou stačí vystřihnout a odeslat.

CHAT:

Antonie - Dobrý den, zdravím na Region. Ráda bych se zeptala, jak dlouho trvá, než se senior pas vystaví nebo než si ho můžu vyzvednout a jestli je k němu potřeba fotka? S pozdravem Antonie Kubálková

Na základě úspěšné registrace Vám bude doručen Senior pas poštou a to v horizontu 6-8 týdnů. K vydání pasu není potřeba žádná fotografie.


Josef Šrámek - Jsem ze Ždírce od Havl. Brodu. Kde mohu požádat o senior pas. Dále kde se mohu více seznámit s výhodami tohoto pasu. Děkuji za odpověď.

Vážený pane Šrámku, chat probíhá pouze v přítomnosti hosta ve studiu, zpravidla odchází kolem 15. hodiny. Pošlete svůj dotaz prosím emailem na adresu: svarcova.v@kr-vysocina.cz

autor: dak
Spustit audio