V sokolovské nemocnici prošel opravou dalších z pavilonů

10. červen 2014

Během příštích dnů se pacientům sokolovské nemocnice otevře nově zrekonstruovaný pavilon C. Po přestavbě v něm najdou ortopedickou, chirurgickou nebo interní ambulanci, pohotovost pro děti i dospělé. Rekonstrukcí prošlo také oddělení mamoscreeningu.

Dosud se jednotlivé ambulance sokolovské nemocnice nacházely v nevyhovujících suterénních prostorách. „Ambulantní trakt je srdcem nemocnice, jen loni prošlo ambulancemi 40 tisíc pacientů a jejich počet ještě poroste,“ uvedl tiskový mluvčí Nemocnice Sokolov Joža Lokajíček.

Stavebníci prováděli rekonstrukci pavilonu za provozu. Kromě kompletní přestavby patra bylo zapotřebí provést nové rozvody instalací vody, kanalizace, elektřiny, slaboproudu a vzduchotechniky. Součástí prací bylo i kompletní vnitřní vybavení budovy.

Přestavbu financoval Karlovarský kraj. „Celkem tato stavební akce přišla na téměř 17 milionu korun. Finance kraj vyčlenil ze svého rozpočtu,“ uvedl hejtman Josef Novotný a dodal, že kraj přistupuje k investicím do nemocnic rovnoměrně.

Na rekonstrukci čeká ARO i oční oddělení

Už v loňském roce byla dokončena obnova ambulantního a lůžkového rehabilitačního oddělení, které slouží především pacientům po cévní mozkové příhodě. Přebudované bylo i ředitelství nemocnice.

„Krajských investic se letos dočká také pavilon B, kde je třeba vyměnit okna a provést zateplení. Zároveň bude v tomto pavilonu provedena rekonstrukce prostor oddělení ARO. V plánu investic je také vybudování lůžkového očního oddělení,“ upřesnil hejtman Josef Novotný.

Modernizace probíhá i v dalších nemocnicích

Kromě sokolovského zdravotnického zařízení se modernizují také nemocnice v Karlových Varech a Chebu. V karlovarské nemocnici před nedávnem otevřeli rekonstruované dialyzační centrum s dvaceti lůžky, chebskou nemocnici čekají stavební úpravy prostor pro nový lineární urychlovač.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio