Lázeňské domy ministerstva vnitra by se měly znovu otevřít

18. červen 2014

Lázeňské léčebné ústavy ministerstva vnitra sloužily policistům či hasičům, kterým poskytovaly v Karlových Varech, v Mariánských a Františkových Lázních léčebnou, rehabilitační a lázeňskou péči.

V současné době jsou tyto léčebné ústavy uzavřeny kvůli nevyjasněným majetkovým a smluvním záležitostem. Zaměstnanci lázeňských domů mají obavy o budoucnost, nevyužité budovy navíc zbytečně chátrají.

Z tohoto důvodu se náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel obrátil na ministra vnitra Milana Chovance, aby společně nalezli východisko z nepříznivé situace.

Na pracovní schůzku v Karlových Varech přijel náměstek ministra Lubomír Metnar, účast přijal také primář Lázeňského léčebného domu Tosca v Karlových Varech Antonín Pektor.

Lidí bez práce je na šest desítek

„Představitele ministerstva vnitra jsem informoval mimo jiné o tom, že v Karlových Varech čeká na řešení situace více než 60 zaměstnanců lázeňského ústavu Tosca. Stejně tak personál léčebných domů v Mariánských a Františkových Lázních. Zaměstnanci jsou na nucené dovolené a věří, že se budou moci vrátit do práce za obvyklých podmínek. Náměstek ministra mi přislíbil brzké řešení záležitosti s tím, že předpokládá zahájení provozu asi do dvou měsíců," uvedl Martin Havel.

Zástupci ministerstva vnitra si po jednání prohlédli jednotlivé objekty lázeňských léčebných ústavů a posuzovali podmínky budoucího obnovení provozu.

Ministerstvo vnitra spravuje v Karlovarském kraji Lázeňský léčebný ústav Tosca a Myslivna v Karlových Varech, Léčebný ústav Mercur v Mariánských Lázních a Léčebný ústav Luna ve Františkových Lázních.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio