Při ‚Samohýl skokanské exhibici‘ se s kariérou rozloučil Borek Sedlák

21. červen 2014

Na můstku s konstrukčním bodem 70 metrů a umělou hmotou se v Lomnici nad Popelkou konala Samohýl skokanská exhibice, na které se představili reprezentanti ve skoku na lyžích a severské kombinaci.

Diváci s pivem v jedné a klobásou v druhé ruce sledovali, jak těsně vedle nich do telemarku postupně přistávají Portyk, Hájek, Matura i Koudelka.

A všichni se po závodě usmívali, nehledíc do výsledkové listiny. „Není to soutěž, ale exhibice pro diváky. Představili se nejlepší reprezentanti ve skoku a kombinaci. Je to spíše velká párty,“ hovořil o smyslu včerejší exhibice manažer lomnického klubu Stanislav Dlouhý.

A úplně stejně vnímali celou akci hlavní aktéři, tedy samotní skokani.

„Přišlo hodně lidí, vyšlo počasí, takže se to všem muselo líbit a snad se dobře pobavili. Bylo to uvolněný, lidi si dali pivo, hrála u toho kapela, prostě pěkný večer,“ zhodnotil skoky Antonín Hájek.

„Tady je to vždycky v pohodě. Jde o to, abychom pobavili diváky a sami sebe. Není to závod, je to sranda,“ dodal Čestmír Kožíšek.

V některých chvílích v publiku poměrně divoká sranda. To když se z nájezdové věže spustili lomnický odchovanec Tomáš Portyk.

„Je to zpestření na začátek sezony. Odreaguju se tady a zapomenu na to, co v minulé sezoně nešlo a co může být lepší.“ Nebo další z Lomnických, Roman Koudelka.

„Užil jsem si to, ale byl jsem i nervózní. Bylo to snad horší než na závodech, protože lidi chtěli vidět daleké skoky,“ usmíval se Koudelka.

Krásný rozloučení, usmíval se Borek Sedlák

A ty k vidění rozhodně byly, stejně tak jako jedna velká skokanská derniéra. Dost možná své úplně poslední skoky v kariéře absolvoval v Lomnici dlouholetý reprezentant Borek Sedlák, který se ve třiatřiceti letech definitivně rozloučil s kariérou.

„Jsem překvapený a nemůžu si to vynachválit. Sešlo se tady hodně lidí a připravili mi krásný ukončení kariéry. Všem za to děkuju,“ řekl Borek Sedlák.

„Blesklo mi hlavou, že je to naposled. V životě jsou ale věci, který končí a zase začne něco nového. S tím jsem smířený a těším se na nové věci,“ uzavřel Borek Sedlák, jehož loučením v podstatě končila Samohýl skokanská exhibice.

A přestože o výsledky, jak už bylo řečeno, vlastně nešlo, je třeba na závěr zmínit jména vítěze, v tomto případě vítězů. O první místo se totiž podělili Roman Koudelka s Čestmírem Kožíškem.

autoři: Vojtěch Bureš , David Nyč
Spustit audio