Lidé protestují proti propojení českobudějovického sídliště Máj s Litvínovicemi

27. červen 2014

Litvínovice a České Budějovice čekají změny územních plánů. Lidem se nelíbí plánované propojení obce Litvínovice, těsně sousedící s jižní částí Českých Budějovic, s ulicí Milady Horákové na sídlišti Máj.

Pomohlo by rychlejšímu průjezdu z této části města směrem na mezinárodní silnici E55. Silnice by zkrátila cestu ze sídliště na okraji Českých Budějovic směrem na Český Krumlov a Dolní Dvořiště a lidé by se vyhnuli středu města. Lidé se tu ale bojí se hluku i emisí.

Komunikaci má v dosud platném i v nově připravovaném územním plánu i obec Litvínovice. V současné podobě by vedla v blízkosti řady rodinných domů, potvrzuje starostka Alena Nováková.

Veřejné projednávání o změně územního plánu v Českých Budějovicích bude 7. července, v té době budou i občané Litvínovic jednat se zástupci města. Jaká varianta tedy zvítězí – zda „sběrná komunikace" propojující Litvínovickou ulici a ulici Milady Horákové, nebo pouze obslužná komunikace, která vznikne v průběhu let ve stále postupující zástavbě – na to si budeme muset počkat.

autor: pfr
Spustit audio