Mel Gibson to na festivalu ve Varech nebude mít jednoduché. Musí překonat Johna Travoltu

3. červenec 2014

49. ročník MFF v Karlových Varech je tady! Své brány otevírá v pátek 4. července, kdy se už od 13 hodin rozjedou první filmové projekce. „Slavnostní start bude v 19 hodin v hotelu Thermal,“ upřesňuje mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Slavnostního zahájení karlovarského festivalu se mimo jiných zúčastní i slavný hollywoodský oscarový herec, režisér a producent Mel Gibson. V Karlových Varech převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii.

A rozhodně to ve Varech nebude mít jednoduché. Loňská hlavní hvězda John Travolta totiž nasadila laťku opravdu vysoko. „Okouzlil svým bezprostředním vztahem k fanouškům. Máme však informaci o tom, že Mel Gibson od Johna Travolty ví, jaká je ve Varech atmosféra a jak se tu stírají hranice mezi filmaři a jejich diváky,“ říká mluvčí MFF.

Čtěte také

Sám Mel Gibson tak podle ní projevil zájem přiblížit se ve Varech svému publiku. „Věříme, že se to ponese v podobném duchu jako loni s Johnem Travoltou,“ dodává.


Karlovarský festival rozhodně nestojí a nepadá jen s hvězdami. Svou popularitu staví hlavně na filmech. „Letos se nám podařilo sestavit pěknou kolekci českých filmů,“ říká Uljana Donátová. „Český film na českém festivalu je vždy ozdobou!“

Míříte do Varů a chcete se s Melem Gibsonem potkat osobně? Kromě klasického červeného koberce před hotelem Thermal během slavnostního zahájení ho můžete potkat v pátek večer v letním kině, kde se od 23 hodin promítá kultovní snímek Šílený Max.

„V sobotu pak Mel Gibson uvede svůj režijní opus Apocalypto. Marek Eben s ním navíc natočí další díl svého pořadu Na plovárně živě přímo před publikem ve velkém sále, a to před uvedením filmu Apocalypto.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchivu.

Mel Gibson ve Varech uvede svůj snímek Apocalypto.

autor: als
Spustit audio