Vzít psa s sebou na dovolenou, nebo radši ne? Poradil veterinář Jan Herčík

2. červenec 2014

Když má veterinář poraněnou ruku a nemůže ordinovat, nudí se. I to prozradil Jan Herčík, kterého do studia doprovodila manželka Kateřina. Je lepší vyrazit na dovolenou s domácím zvířetem, nebo bez něj? Ptal se známého veterináře po 10. hodině moderátor Jan Pokorný.

Co tedy radí majitelům zvířat před cestou na dovolenou? Mají zvíře vzít s sebou, nebo je lepší ho na chvíli svěřit někomu jinému? Jan Herčík doporučuje přihlédnout ke zdravotnímu stavu zvířete. „Je to lepší než riskovat a vydat se na cestu s nemocným zvířetem. Vzhledem k výškovým a tlakovým rozdílům by se mohly problémy vystupňovat,“ vysvětluje.

Čtěte také

„Retrívra vezměte s sebou,“ radí Jan Herčík moderátorovi Janu Pokornému. „Trpěl by, kdyby ho majitel opustil,“ dodává s tím, že právě retrívr stále patří mezi velmi módní plemeno. „Je na špičce,“ potvrzuje.

A co si počít třeba s francouzským buldočkem? Možná byste se divili, ale i jemu cestování nijak neublíží a pobyt u moře mu dokonce prospěje. „Moře buldočkům doporučujeme z léčebných důvodů,“ tvrdí.

Jaká plemena psů jsou právě v módě? Odpověděl veterinář Jan Herčík

Jak se v létě postarat o hlodavce? Nebudou ve stresu, když je na chvíli ubytujete v jiné domácnosti? A jak pomáhají obojky proti klíšťatům? Také to jste mohli slyšet ve vysílání Hosta Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio