Jablonec porazil v přípravě Pardubice, trenér Šilhavý ale spokojený nebyl

6. červenec 2014

Fotbalisté Jablonce sice v sobotu porazili ve svém čtvrtém přátelském utkání celek Pardubic hokejovým výsledkem 5:3, po utkání v jabloneckých Břízkách byste ale úsměvy na tvářích domácích hledali jen stěží. Trenér Jaroslav Šilhavý totiž své svěřence rozhodně nepochválil, obranná hra jeho tým měla k fotbalovému ideálu hodně daleko.

„Jsem trošku rozčarovaný, nebo spíš naštvaný, protože takové chyby dělat nemůžeme. Někdy to přitom ani není systémová chyba, viz ten poslední gól - uklouzneme a oni dají gól, nepokryjeme hráče při standardce a oni dají gól. Jsme hrozně lehkomyslní v pokutovém území,“ vysvětloval už trochu klidněji, stále ale ještě evidentně nazlobený Jaroslav Šilhavý.

Takto lacině inkasovat tři branky by mužstvo s pohárovými ambicemi nemělo, a tak jabloneckého kouče neukonejšilo konečné vítězství. I vzhledem k druholigové příslušnosti soupeře z Pardubic.

„Dozadu je to prostě zatím špatné, vidím, že na defenzivě se musí hodně zapracovat. Nejde o systém, ale o chyby jednotlivců. Jestli mám na hřišti nějaký úkol, tak ho musím splnit, jinak nemůžu hrát. A jestli se ty chyby budou opakovat, tak se prostě musíme zařídit jinak. Nebo dostane příležitost někdo jiný,“ říkal jablonecký trenér.

Podobná slova Šilhavého svěřencům asi nebudou znít zrovna líbezně. Cílem je ale spíš vyburcovat tým k lepším výkonům a větší koncentraci. „Nestěžuji si, abych někomu vyhrožoval, to ne. Věřím, že jdeme správnou cestou, ale trošku mě teď naštvalo, kolik gólů jsme dostal,“ musí ale podotknout Jaroslav Šilhavý, který se nechce vymlouvat na nové složení obrany. V sobotu se z defenzivních posil představili Pernica s Romerou.

Aby se ale na Severočechy nevalila pouze kritika, rozhodně je třeba připomenout pět branek v pardubické síti. „Měli jsme míň šancí než ve středu s Varnsdorfem a dali jsme víc gólů. Myslím, že tam byly velice pěkné akce, za to musím kluky pochválit. Pro diváky to asi bylo lepší, ale přesto mě to trochu naštvalo.“

Jablonecké čeká v pondělí odjezd na herní soustředění v Rakousku, kde se tým postupně utká s Székesfehervárem, Rustavi a Rostovem. V těchto přípravných duelech už by mělo být o dost jasněji o základní sestavě pro první soutěžní klání.

„Některé věci už jsou samozřejmě dané. Myslím, že v těch třech zápasech v Rakousku tam budeme chtít dávat hráče, se kterými počítáme do základní sestavy,“ dodává Jaroslav Šilhavý.

autor: David Nyč
Spustit audio