Karlovarský kraj navštívila ministryně práce a sociálních věcí

10. červenec 2014

Do Karlovarského kraje zavítala ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová - Tominová. V doprovodu náměstka hejtmana Miloslava Čermáka navštívila SOS dětskou vesničku v Doubí, Domov PRAMEN v Mnichově a společnost Český západ v Dobré Vodě na Toužimsku.

V SOS dětské vesničce v Karlových Varech - Doubí se ministryně setkala s dětmi a s vedením vesničky. Podle jejích slov šlo o první návštěvu SOS vesničky od nástupu do funkce, přičemž péči tohoto typu označila za velmi vítanou. Dále si prohlédala zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc „Sluníčko“ a zdůraznila, že ho ministerstvo bude podporovat.

Dalším cílem šéfky resortu práce a sociálních věcí se stal Domov pro osoby se zdravotním postižením PRAMEN v Mnichově. Ředitelka zařízení Monika Šumová seznámila ministryni s historií i současností Domova a ukázala jí pokoje klientek i společenské prostory.

V Dobré Vodě na Toužimsku se ministryně setkala se zástupci společnosti Český západ, která nabízí například sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a řadu komunitních aktivit. Ministryně se mimo jiné seznámila s terénními programy, které sdružení poskytuje v devíti lokalitách, a zúčastnila se workshopu zaměřeného na zpěv a hru na hudební nástroje.

Návštěvu zakončila v klášteře trapistů Nový Dvůr, kde si prohlédla prostory kláštera, kapli i prodejnu s nabídkou přírodních produktů.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio