Mistryně ČR v autostopu Gabriela Lustigová: 6000 km Evropou byl zážitek!

23. červenec 2014

Gabriela Lustigová, 20letá studentka 1. lékařské fakulty UK a reprezentantka ČR v softballu, se spolu se svou spoluhráčkou Petrou Křikánovou stala mistryní ČR v autostopu. Soutěžní trasu Praha–Gibraltar–Praha zvládla za 6 a půl dne a splnila i všechny doprovodné úkoly.

Gábina prý s přihlášením do prvního ročníku mistrovství, které pořádal Pavel Zíka z kanceláře Jedu.cz, neváhala. Dřív mimo ČR stopovala „jen“ v Polsku, Slovensku a Itálii, brala to jako výzvu. „Jsem pro každou srandu,“ říká o sobě a chce „mít co vyprávět svým vnoučatům“.

Noci na krajnici

„Jet stopem na Gibraltar zní náramně drsně, ono to ve skutečnosti tak jenom nezní, ale opravdu drsné je,“ říká o akci Gábina. „Nejdřív jsme jely pohodově, ale když jsme na Gibraltaru zjistily, že jsme třetí, rozhodly jsme se přidat a začít se vážně pokoušet vyhrát,“ komentuje průběh závodu Gábina.

Jely s řidiči všeho druhu i všech národností, žádné mezilidské problémy dívčí soutěžní dvojice nezažila. Po cestě plnily úkoly, musely se vyfotit se starostou některé z obcí na trase, před hradem i u stadionu nějakého prvoligového týmu, vylézt na kopec s alespoň 150metrovým převýšením a vykoupat se v moři. Na Gibraltaru odrážely tamní populární opice.
Poslechněte si záznam celého rozhovoru a podívejte se i na fotky...

03169391.jpeg
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.