Přípravného kempu hokejové reprezentace se zúčastní trojice Bílých Tygrů

14. srpen 2014

Až se bude od 25. do 27. srpna v Rokycanech konat přípravný kemp hokejové reprezentace, nebude u toho chybět ani trojice Bílých Tygrů. Trenér Vladimír Růžička totiž ve středu poslal pozvánky libereckým útočníkům Jakubu Valskému a Tomáši Filippimu i obránci Ondřeji Vitáskovi. Nestalo se tak poprvé, přesto mají hokejisté z účasti na soustředění výběru hráčů z domácí soutěže radost.

„Před chvílí jsem se to dozvěděl od kluků, ještě jsem se ani nekoukal na mail. Je to pěkné, určitě jsem za to rád.“

„Je to příjemný pocit, i když je to jenom soustředění na pár dní. Jsem rád, že tam můžu být,“ říkali těsně po zveřejnění nominace útočník Jakub Valský s obráncem Ondřejem Vitáskem. Možná by se ale dalo říct, že vzrušení z reprezentační pozvánky tak trochu opadá, vždyť se trojice Bílých Tygrů připojí ke skupině kouče Růžičky už potřetí.

Ondřej Vitásek si ale každé další takové příležitosti ohromně váží. „Jde o to, abychom potom mohli jezdit také na různé reprezentační akce. Jestli je pro mě samozřejmost, že teď budu pořád v nominaci? To ne, musím naplno trénovat a dobře hrát. A pak se může stát, že tam budu pravidelně jezdit,“ vysvětluje Vitásek.

Dobrou image dělá účast tří libereckých koní na srazu národního týmu také klubu, a třeba trenér Bílých tygrů Pavel Hynek věří, že budou reprezentační výkony podávat hráči také v domácí soutěži. „Já si myslí, že to je dobře jak pro kluky, tak i pro klub. Doufám, že jim to pomůže, že získají nějaké mezinárodní zkušenosti a naroste jim sebevědomí. Uvidíme, komu se potom podaří dostat se na nějaký z turnajů Euro Hockey Tour,“ je zvědavý liberecký kouč.

I vzhledem k účasti na přípravném kempu by si na takovém turnaji moc rád zahrál také útočník Jakub Valský. „Určitě bych tam chtěl vydržet i během sezony a podívat se na nějaký větší turnaj. Rád bych si to vyzkoušel, tak doufám, že tu šanci dostanu,“ dodává Jakub Valský.

autor: David Nyč
Spustit audio