Piloti aerolinií Germanwings budou v pátek dopoledne stávkovat

Piloti německé letecké společnosti Germanwings na zítřejší dopoledne vyhlásili šestihodinovou stávku. Aerolinie létají i do Prahy a jsou dceřinou společností německé Lufthansy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Germanwings

Germanwings | Foto: Tomáš Adamec

Jednání mezi vedením německé letecké společnosti Lufthansa a odbory ztroskotala. Vedení firmy nepřistoupilo na požadavky odborářské organizace pilotů Cockpit.

Piloti po majiteli, tedy německé Lufthanse, chtěli, aby zachovala velkorysý penzijní systém i v Germanwings. Do důchodu totiž mohou piloti odcházet v 55 letech a dál pobírají část mzdy.

„My chceme, a to vám z hloubi duše potvrzuji, vést konstruktivní jednání. Tou cestou půjdeme dál,“ uvedla před jednáním pro televizi NTV členka představenstva Lufthansy Bettina Volkens.

Stávka se dotkne skoro 170 letů společnosti mezi šestou hodinou ranní a polednem. Stávka hrozí i u železničního dopravce Deutsche Bahn, kde se odbory strojvedoucích nemohou dohodnout s managementem na tarifu mezd.

Tato stávka nemusí být ve sporu zdaleka poslední.

Martin Ježek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme