V Krkonoších i v Českém ráji se výrazně ochladilo. Letní sezona nekončí příznivě

Poslední srpnový víkend s sebou přináší také konec letní sezony. A to jak pro Krkonoše, tak pro Český ráj. Obě destinace bojují závěrem léta hlavně s nízkými teplotami, deštivým počasím a úbytkem turistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Špindlerův Mlýn - tzv. Bílý most

Špindlerův Mlýn - tzv. Bílý most | Foto: Martin Karlík

Děti čeká poslední prázdninový víkend a s ním končí i letní sezona. Kvůli chladnému a deštivému počasí ale návštěvníků v krkonošských střediscích stále ubývá.

„Nad ránem bývá kolem 5 stupňů, tak nám to moc nových zákazníků neláká. Nicméně ti, kteří zarezervovali závěr srpna, kvůli počasí pobyty neruší,“ hoteliér Marek Šustr z Janských Lázní.

Přehrát

00:00 / 00:00

O závěru letní turistické sezony mluvila Hana Novotná

Úbytek lidí se nevyhnul ani největšímu krkonošskému středisku ve Špindlerově Mlýně. Jak dlouhodobě zabavit návštěvníky za deštivých dní je v Krkonoších stále problém.

„Návštěvníci stále jsou, ovšem docházejí s dotazy do infocentra, co teď můžeme dělat v deštivějším počasí? Doporučujeme návštěvy wellnes center. Je tam nová krytá dětská hala. Takže tam odkazujeme návštěvníky s rodinami,“ dává tipy Lucie Jandurová z tamního infocentra..

Nabídka aktivit pro deštivé dny je mnohem pestřejší v Českém Ráji. Ten má řadu hradů, zámků nebo prázdninových výstav, jak dokládá i Pavla Piriová z jičínského infocentra.

„Dotazy jsou směrovány na Rumcajsovu ševcovnu nebo interaktivní galerii Rumcajsův svět Radka Pilaře. A když prší, tak to jsou hlavně hrady a zámky.“

V Krkonoších tak chladným závěrem léta strádají hlavně ubytovatelé, v Českém ráji to pak jsou provozovatelé kempů a venkovních koupališť.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme