Na hokejové Nagano si rád vzpomenu, říká reportér Aleš Procházka

Jihlava se po letech proměnila v srdce českého hokeje. Po hodně dlouhé době je tam dnes na Horáckém zimním stadionu vyprodáno, protože na Vysočinu přijeli čeští olympijští vítězové z Nagana a také čeští mistři světa z let 1999 až 2001.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Procházka a Miroslav Augustin komentují hokejový turnaj století

Aleš Procházka a Miroslav Augustin komentují hokejový turnaj století | Foto: Archiv ČRo

A samozřejmě v rozhlasové kabině nebude chybět ani všem hokejovým fanouškům dobře známý reportér Radiožurnálu Aleš Procházka.

„Už je to hodně dlouho, co jsem byl naposledy v Jihlavě na utkání nejvyšší domácí soutěže, takže si postupně oprašuji svoje vzpomínky. Jezdit sem na hokej byl pro mě vždycky tak trochu svátek,“ říká s nostalgií v hlase Aleš Procházka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rád si vzpomenu, jak Japonci uctivě hleděli na naše hokejisty a učili se, jak má vypadat hokej, říká Aleš Procházka

„A přál bych jihlavským fanouškům, aby zase mohli chodit na extraligu. Ale dnes je čeká galapředstavení. Nastoupí olympijský tým z Nagana proti trojnásobným mistrům světa. A to je svátek, který může závidět kdokoliv po republice,“ vypráví Aleš Procházka.

Muž, který přímo z Nagana komentoval zatím jediný zlatý olympijský úspěch českého hokeje. Je to sice už šestnáct let, ale vzpomínky fanoušků, hráčů ani reportéra Aleše Procházky nikdo nevymaže.

„Samozřejmě si člověk rád vzpomene a vybaví si momenty, kdy Japonci uctivě hleděli na naše hokejisty a učili se, jak má vypadat hokej.“

Stejně tak si Aleš Procházka bez problémů vybaví, jak vypadalo v Naganu komentátorské stanoviště.

„Nebyla tam kabina, protože na velkých akcích, jako jsou olympijské hry nebo mistrovství světa, je tak velké množství televizních a rozhlasových komentátorů, že by muselo být kabin jako v paneláku,“ vysvětluje Procházka.

„Seděli jsme na tribuně mezi diváky a samozřejmě, když bylo více řevu, tak člověk špatně slyšel i sám sebe. Proto, když padl gól, dávali jsme si záležet, aby z toho posluchači něco měli,“ uzavřel vzpomínání na turnaj století reportér Radiožurnálu Aleš Procházka.

Jan Kodet, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme